Activiteiten 2023

TRI2ONE TIJDRIT ALMERE

8 april 2023: dat is de datum die je alvast in je agenda kunt zetten, want dan vindt de Tri2one Tijdrit Almere plaats. Zoals altijd wordt de race tegen de elementen, de klok én de concurrentie weer verreden op de Almeerse dijken en dat belooft zoals gebruikelijk weer een prachtige strijd. “Dit is misschien wel de meest ‘pure’ wedstrijd die we ieder jaar organiseren.  Het is vooral ook een strijd met jezelf”, aldus organisator Jefry Visser. De registratie voor de Tri2one Tijdrit Almere is per direct geopend. Tot en met 31 december profiteren atleten van een vroegboekkorting.

TRIATHLON ALMERE

Zaterdag 27 mei is de Triatlon Almere. Zwemmen, lopen en fietsen. Alle onderdelen van een Triatlon. Almere heeft een lange traditie met dit evenement. Ontdek dit evenement zelf en schrijf je in. 

WANNEER

  • Zaterdag 27 mei 2023
  • Voor meer informatie of inschrijven kijkt op: https://trialmere.nl/

DUTCH WATER WEEK

Van 27 mei tot en met 4 juni vindt de Dutch Water Week plaats op de wateren rondom Almere. Op verschillende plekken op het water worden wedstrijden gehouden in een aantal moderne maar ook in de langer bestaande zeilklassen. Er worden demonstraties van het nieuwe urban watersporten georganiseerd en er zal voldoende gelegenheid zijn om zelf te sporten als nieuwkomer en als liefhebber.

LAND ART WEEKEND 2023

Tijdens het jaarlijkse Land Art Weekend wordt de collectie land art van Flevoland in het zonnetje gezet. Het eerstvolgende Land Art Weekend vindt plaats op 3 en 4 juni 2022.

In het Land Art Weekend staat op elke locatie van 11.00 tot 17.00 uur een gids die enthousiast kan vertellen over het kunstwerk en al je vragen kan beantwoorden. Wie heeft deze kunstwerken gemaakt? En waarom is er eigenlijk zoveel land art in Flevoland?

WANNEER

  • Zaterdag 3 juni 2023
  • Zondag 4 juni 2023

KETI KOTI IN ALMERE

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni is het Almeerse Keti Koti Festival van 12.00 – 21.00 uur op de Esplanade in het centrum van Almere.

WANNEER

  • Zaterdag 3 juni 2023
  • Zondag 4 juni 2023

FREE FESTIVAL

Op zaterdag 17 juni is het weer tijd voor het Free Festival! Het festival heeft meerdere stages en een grote line-up. Free Festival zal plaatsvinden op het Almeerderstrand. De genres variëren van freestyle tot hardcore of uptempo. Verwacht grote artiesten zoals Angerfist, SEFA, Outsiders, Rebelion en nog veel meer!

WANNEER

  • Zaterdag 17 juni 202312.00 – 23.00 uur

SUMMERPARK FESTIVAL 2023

Summerpark Festival staat voor 18 juni op de kalender! Samen vieren we de zomer op hét ultieme zomerfestival van Nederland: Summerpark Festival. Maar liefst 40 artiesten verspreid over 6 stages komen naar één van Nederlands meest unieke festival locaties, het Almeerderstrand. 

WANNEER

  • Zondag 18 juni 202313.00 – 23.00 uur

YANMAR ALMERE CITY RUN

Doe mee met de Yanmar Almere City Run, een combinatie van lopen door de natuur, rond het Weerwater en dat met een gemoedelijke sfeer. Een unieke loopbelevenis!

De Yanmar Almere City Run is inmiddels een traditie in Almere. Dit jaar is de 12e editie. Ga voor de 10 kilometer, 10 mijl, 4 mijl, 2 mijl, de Kids Run of de Business Run. De toeschouwers en muziekpunten langs het parcours maken de Yanmar Almere City Run tot het leukste hardloopevent van Almere.

WANNEER

  • Zondag 18 juni 2023

STRANDFESTIVAL ZAND

Kom op zaterdag 19 augustus een dag lang genieten van verrassende acts en muziek tijdens de 15e editie van Strandfestival ZAND. Met de beste artiesten van Nederlandse bodem belooft het weer een heerlijke muzikale stranddag te worden. Vier samen met je vrienden nog een keer de zomer op Strandfestival ZAND.