Fiets routes

Wilt u lekker op de fiets de omgeving verkennen en kennis maken met de vele fietsroutes die Almere en Flevoland u biedt, dan kunt u een fiets huren via de plaatselijke VVV.

                                       Fietsroutes

ALMERE STAD ROUTE 30,3 KM

Ontdek Almere op de leukste manier! Deze fietsroute van 30,3 km leid je langs alle facetten waar Almere bekend om staat.

 

Via het creatieve Filmwijk, naar het vogelrijke moerasgebied de Lepelaarplassen en tot slot een bezoek aan het architecturale hoogtepunt Almere Citymall. 

 

 

Deze route start bij VVV Almere.

Adres: VVV Almere: De Diagonaal 199, 1315 XM Almere

VOGELVLUCHTROUTE 27,6 KM

Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan moet je deze fietsroute zeker eens gefietst hebben. De route van 27,6 km start en eindigt bij Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de Oostvaardersplassen. 

 

Met een beetje geluk zie je zelfs een zeearend voorbij vliegen! Tijdens je fietstocht kom je langs een heleboel bijzondere stukjes Almeerse natuur.

Adres: Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders: Oostvaardersbosplaats 1, 1336 RZ Almere

LANDSCHAPS-ROUTE 32,8 KM

Ontdek de prachtige natuur van Almere met de Landschapsroute. Deze 32,8 km lange route neemt je mee door een heel verrassend stuk van Almere, waar groen de boventoon voert. De route begint en eindigt bij Stadslandgoed de Kemphaan, waar je kunt uitrusten van je lange fietstocht bij Dubbel-Op of Buitengewoon Lekker. Of stop onderweg bij een van de leuke restaurantjes in de Havenkom en geniet van een drankje op het terras.

 

Adres: Stadslandgoed de Kemphaan: Kemphaanstraat 1, 1358 AD Almere

NOORDERPLASSENROUTE 18 KM

Deze fietsroute is perfect voor een mooie zomerse dag! De route van 18 km start en eindigt bij BoatHouse. Zodat jij van je inspanningen kunt uitrusten met een heerlijk koud drankje op het terras aan het water.
Niet zo’n zin om te fietsen? Dat is geen punt.
De route is ook perfect om op skates af te leggen! Tijdens je fietstocht is er genoeg te zien, want je rijdt door de mooiste stukjes groen in Almere.

Adres: BoatHouse Almere: Noorderplassenweg 150, 1316 VV Almere.

             Voor alle fietsroutes in en rond Almere kijk dan op: https://www.visitalmere.com/nl/ontdek/fietsen/fietsroutes