Foto12
Foto21

Recreatie

Naast de stedelijke omgeving heeft Almere veel te bieden op het gebied van natuur. De Oostvaardersplassen, het 6000 ha grote natuurreservaat tussen Almere en Lelystad, is algemeen bekend en het mooiste natuurgebied van Nederland.

 

Via wandelpaden in onder meer het Oostvaardersbos en vanuit natuurbelevingscentrum De Oostvaarders kunt u dit natuurgebied bekijken. U vindt daar Heckrunderen, konikpaarden, edelherten en bijzondere vogels (zeearenden en lepelaars). 

 

Vogelliefhebbers kunnen eveneens terecht in de Lepelaarsplassen.

De moeite waard is ook Almeerderhout, bestaande uit drie bossen, met daarbij stadslandgoed De Kemphaan en het onderkomen van Stichting AAP. Fiets-, wandel- en skeelerroutes vormen een mooie gelegenheid om die geweldige natuur beter te leren kennen.

 

Almere is omgeven door water (Gooi-, IJ- en Markermeer). Op watersportgebied is er dan ook veel mogelijk, zoals het populaire wakeboarden. Langs de verschillende meren treft u jachthavens aan waar u meer informatie kunt krijgen over de verschillende mogelijkheden om Almere per boot te ontdekken. Indien u iets minder actief wilt zijn, kunt u ook kiezen voor het maken van een georganiseerde rondvaarttocht vlakbij het centrum.

Stadslandgoed de Kemphaan

Op dit stadslandgoed is van alles te doen. Een pannenkoekhuis, een uitgebreide kruidentuin en landgoedwinkel. Naast het landgoed ligt Stichting Aap. Op verschillende plekken kunt u de apen en andere dieren in de verblijven zien.

Stichting Aap

Stichting aap geeft apen en andere exotische zoogdiren weer een toekomst. We vangen dieren in nood op en pleiten voor betere wetten in heel europa.

Almere jungle dierenpark

In deze jungle vind u allerlei exotische dieren uit alle werelddelen zoals: schildpadden, slangen, hagedissen, vogels, stokpaartjes, stekelvarkens en nog veel meer.

Echt heel leuk voor kleine kinderen.

Vroege Vogelbos

Prachtig eerste bos en natuurpark van Almere. Schapen, runderen en diverse vogels. Lekker om te wandelen of te fietsen. Er zijn ook meer bosgebieden rondom heel Almere.

Oostvaardersplassen

In de Oostvaardersplassen kunt u heerlijk wandelen en zijn er meerdere wandelroutes waar u kunt genieten van de natuur en alle dieren die hier in het wild rondlopen. Ga bijvoorbeeld op vogelsafari en spot bijzondere vogels.

Walibi

Zoekt u een beetje spanning en uitdaging dan kunt u terecht bij Walibi Holland in Biddinghuizen. Dit attractiepark biedt diverse achtbanen, familieattracties en een kinderpark.

Dolfinarium

Voor iets meer ontspanning maar toch ook vooral mooie shows, ligt het Dolfinarium in Harderwijk dichtbij.

Leer hier meer over Dolfijnen, Walrussen, Zeehonden  en andere grote zeedieren.

Ook is er een grote speeltuin waar kleine én grote waterratten zich als een vis in het water voelen.