Bezienswaardigheden

Almeerder strand

 

Op een afstand van 15 minuten fietsen kunt u heerlijk genieten van een heerlijk zandstrand aan het IJmeer waar u heerlijk kunt zwemmen. Er is genoeg te doen voor kinderen en u kunt er bij diverse strandtenten een lekker wijntje drinken of zelfs dineren.

Muiderslot

 

Vlakbij Almere ligt de kleine stad Muiden en hier staat het Muiderslot. Dit middeleeuws kasteel stamt uit 1285 en is opengesteld voor het publiek. Wilt u het bezichtigen dan kunt u kaartjes bestellen via de website: www.muiderslot.nl

Pampus

 

Ook in Muiden ligt Pampus. een fort eiland in het IJmeer. Het is aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam om de vaargeul Pampus te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee. Als u Fort Pampus wilt bezichtigen dan kunt u online een ticket kopen en daarin zit ook de overtocht vanuit Muiden naar pampus. Voor meer informatie kijk op: www.pampus.nl

Marina Muiderzand

 

Er is ook een haven in Almere Poort waar u met de boot kunt aanleggen, een boot kunt huren en ook zeillessen kunt nemen.

Weesp 

 

In dit kleine vestingstadje aan de Vecht vind u allemaal leuke kleine winkeltjes en veel horeca waar u heerlijk aan een terrasje kunt zitten en heerlijk kunt eten.

Amsterdam


Over Amsterdam hoef ik niet veel te vertellen denk ik. Hier is het lekker om te wandelen over de grachten en pleinen waar u lekker kunt winkelen, cultuur kunt opsnuiven bij bijvoorbeeld het Rijksmuseum of een rondvaart maken over de grachten. Hier vind u ook overal terrasjes en restaurants waar u heerlijk kunt genieten.

Rijksmuseum

 

 

Het Rijksmuseum ligt op 29 km afstand van de B&B en is een van de zestien rijksmusea van Nederland. De collectie biedt een overzicht van de kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters zoals Rembrandt, Vermeer en Hals.

Anne Frank huis

 

 

Het Anne Frankhuis ligt op 30 km van de B&B en is een must om te bekijken als u toch Amsterdam gaat bezoeken. Hier word het leven van Anne Frank tijdens de oorlog belicht terwijl ze ondergedoken zat in het achterhuis.

Het Van Gogh museum

 

Het Van Gogh museum ligt op 29 km van onze B&B en is helemaal gewijd aan de Nederlandse kunstschilder Vincent Van Gogh.

 

Rondvaart

 

Een rondvaart door de grachten is ook iets wat u niet wilt missen. Al die verschillende gevels en bruggen zijn fantastisch om te zien.