Ontdek Almere

Almere is met meer dan 220.000 inwoners de achtste stad van Nederland, uit het niets gebouwd op de bodem van de Zuiderzee. Een bijzondere stad die moderne architectuur combineert met grote bossen, veel water en wel 200 kilometer fietspaden.

Vanuit welke kant u Almere ook binnenkomt, het eerste wat opvalt is de weidsheid van het landschap. Na de kennismaking met de natuur, komt de stad in zicht. Wanneer u via de A6 langs het Weerwater komt, is vanaf hier de skyline van deze snelst groeiende stad van Europa zichtbaar. Door de combinatie van deze twee elementen, natuur en stad, biedt Almere u het beste van twee werelden!

Architectuur

Heeft u oog voor architectuur? Dan kunt u zich uitleven in Almere.

Niet alleen in het stadshart, maar ook in de Regenboogbuurt, Eilandenbuurt, Filmwijk en Stripheldenbuurt vindt u prachtige architectuur. Een aantal prachtige architectuur gebouwen zijn: mega-bioscoop Kinepolis, de schouwburg aan het Weerwater en Mode Centrum Almere. Informatie over de architectuur, stedenbouw en het landschap van Almere vind u bij Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Ook spectaculair zijn de bouwwerken in het stadshart, zoals het stadhuis, de bibliotheek en appartementencomplex Citadel met een opvallend torentje, het Kanteel.

Almere biedt een scala aan mogelijkheden voor iedere gast om zich te vermaken. Er is genoeg te beleven voor jong en oud!

 

U kunt er heerlijk winkelen, wandelen, fietsen, zwemmen, skeeleren, mountainbiken, paardrijden, wakeboarden of gewoon genieten van de mooie architectuur. Er is een speelparadijs voor de kinderen, u kunt er paintballen of lekker ontspannen bij Thermen La Mer.

 

Golfliefhebbers kunnen terecht op de golfbaan in het fraaie Almere Hout en Almere heeft een midgetgolfbaan, een modelracingbaan, een modelvliegterrein, een baan voor boogschieten en centra voor hondensport.

 

Het Almeerderstrand (het voormalige Muiderstrand) is een groot zandstrand met aanliggende recreatieve grasvelden aan het IJmeer, nabij Almere. Het is gelegen ten westen van de Hollandse Brug op de A6 en maakt deel uit van het Almeerderzand. Op het strand worden diverse festivals en evenementen georganiseerd, waaronder de jaarlijkse ANWB Kampeer- en Vakantiedagen, de Libelle Zomerweek en Zand een muziekfestival gepresenteerd door de gemeente Almere.

 

Verder heeft Almere een gevarieerd aanbod aan theaters, musea, expositieruimten en galerieën. Er is een bioscoop aanwezig en er zijn twee theaters in de stad, de grootste is Schouwburg Almere, grenzend aan het stadscentrum en Theater de Roestbak, gevestigd in het gebouw van Corrosia in Almere Haven. In Almere Stad vindt u een Amateurkunstengebouw, genaamd ‘de Glasbak’.

 

In Almere is altijd wat te doen!

Via de website van de VVV  https://www.visitalmere.com/nl vindt u alles over deze bruisende stad.